Mehmet Batdal, Serdar Özkan & Galatasaray


Mehmet Batdal, 1.95'lik boyu, 24 yaşı ve klas golleriyle dikkat çeken bir santrfor. Altyapı eğitimini stoper olarak almış ve bir gün antrenörüne "Bu maçta forvet oynamak istiyorum" demiş. Sitemli bir "Evet"in ardından o maçta iki gol atıp iki de asist yaptığında Türk futbolu gelecekte umut bağlayabileceği bir santrfora kavuşmuş.

İlker Uğur'un Tam Saha dergisi için Mehmet Batdal ile yaptığı röportajın bir kısmı burası. Röportajda ayrıca Ibrahimovic ve Hakan Şükür'ü izlediğini belirtmiş. Uzun boyu ve tekniği ile gerçekten onları andıran bir fiziği var. Joao Alves'in tutarsız yaşamı ve son yaptığı hareket ile bileti zaten kesilmişti. Forvet mevkisine takviye gerekiyordu o açığı Mehmet Batdal ile doldurdu Galatasaray. Bana mantıklı transfer gibi geldi, bu tip bir forvete kesinlikle ihtiyacı vardı Galatasaray'ın. Ayrıca yaşı 24, gayet iyi ve olgun. Bucaspor'un lige çıkmasından önemli bir payı vardı Mehmet'in. Hatta orada efsane oldu diyebiliriz. Ümit Milli takımın vazgeçilmez oyuncularından birisi ayrıca. Eğer iyi bir gelecek istiyorsak, bu tip genç adamlara yönelmeliyiz. Galatasaray'da başarılar dilerim kendisine.

***
Serdar Özkan transferine gelirsek, Beşitaşlıları 2 sezondur mutlu ettiğimiz bir gerçek. Kulübü ve taraftarı ile sorunu olan bonservissiz oyuncuları almaya iyi alıştı Galatasaray. Kardeş takım diye diye iş harbiden ciddileşmeye başladı. İki takım arasında bir çok transfer gerçekleşti. Ne kadar sorunlu bir adam olsada, onun Galatasaray yedek kulübesinde isminin olduğunu bilmek kadro kalitesini daha yukarıya çekecektir. Bu transferde Arda'nın da mutlaka payının olduğunu düşünüyorum. Kendisi Ümit Milli Takım'dan beri yakın arkadaşı zaten. Bu transfere kısaca "mantık transferi" diyebiliriz. Serdar ismini gördüğüm an aklıma Kewell geldi, umarım ayrılmaz. Bence Serdar'ın bile Kewell'dan öğrenecekleri mutlaka vardır...

Yorumlar

Popüler Yayınlar