R.Madrid 0-2 Barcelona; ve Tanrı Xavi'yi yarattı!



Futbol bir şiir ise Xavi onun şairiydi. Xavi Barnebau'da yine iki güzel şiir yazdı. Futbolun tüm ayrıntılı paslarını bize gösteren bu şiirsel beyine teşekkür etmek gerek. Sen Tanrı'nın özel olarak yarattığı bir beyinsin Xavi.

Barcelona'yı farklı bir sistem, fakat oyun yapısından vazgeçmeyen bir yapıda gördük. Abidal, Ibrahimovic yok, İniesta ve Henry ise yedek kulübesindeydi. Puyol sağ bek başladı, sol bek bitirdi. Messi ve Pedro gole en yakın isimlerdi. Barcelona maçın başında kontrolü eline almıştı, daha sonra Xavi'nin insanüstü pası ve Messi'nin omuz çalımını attıktan sonra filelere bıraktığı gole şahit olduk. Real Madrid'in bariz orta saha sorunları vardı. Ligde 24 gollü Higuain maç boyunca hiç etkili olamadı. Pellegrini'nin Guti'yi neden yedek başlattığını anlamak güç. O girdikten sonra çok güzel bir pası vardı, Vaart atsaydı birşeyler kıpırdayacaktı.

Valdéz için ayrı bir paragraf açmak gerek. Maçın en sakin ve en iyilerindendi. Ayaklarına ve reflekslerine gayet hakimdi. Çok iyi bir maç çıkardı. Casillas Messi'nin iki önemli topunu kurtardı. Barcelona takım olarak çok başarılıydı ve galibiyeti hak etti. Bundan sonra arpanın boyu ne olur bilinmez, fakat gerçek şu ki; Barcelona spermi bıraktı. Artık çocuk olmasını bekliyor!

Yorumlar

Popüler Yayınlar