Dört golün ardından Lionel Messi



Çok şanslıyız aslında. İleride çocuklarımız "Baba sen hiç Messi'yi izledin mi?" diye sorduğunda "Evet yavrucuğum" diye cevap vereceğiz. Sonra başlayacağız onu anlatmaya. Onun insan dışı özelliklerini saymaya. O, bu yaşta futbolun efsaneleri ile kıyaslanmayı başardı ve böyle devam ederse gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olarak gösterilecek. Tanrı onu korusun diyerek başlayalım Barcelona - Arsenal maçının analizine.

Pep Guardiola sakat olan İniesta'yı riske etmedi ve orta üçlüyü Xavi, Sergio ve Keita üçlüsünden kurdu. Barcelona iyi başlamıştı fakat Milito'nun gereksiz top kaybı benim 'kazma' olarak nitelendirdiğim Bendtrner'in vuruşuyla son bulacaktı. Onu da ikinci vuruşunda başarabildi. Arsenal, Barcelona karşısında çok aciz kaldı. Aslında Barcelona'ya değil, Messi'ye aciz kaldı. Onu yeryüzünde durdurabilecek bir futbolcu tanımıyorum. İlk golde "hem takım arkadaşıma asist yaptırırım, hem de rakip takım oyuncusuna" diyordu adeta. Rakiple duvar pası yapıp önüne gelen topa çocuğu koydu. Ondan sonra "Messssssssssi" sesleriyle inledi Nou Camp. Messi eliyle tribünlere 'hareketlenin biraz' der gibiydi. İkinci golde önce ara pasını attı, daha sonra yine en son bitirici adam olarak sahneye çıktı. Messi rüzgarı arkasına almış, önüne geleni eziyordu. 3.golde kaleci ile karşı karşıya kalırken eminim kafasından binlerce vuruş stili geçmiştir, fakat o en iyisini yapmayı başarmıştır. Messi 3 saniyede topu nasıl vurabilirim diye düşünür, 1 saniyede onu uygular. Futbol zekâsı bu olsa gerek. Diyorum ya biz çok şanslıyız diye. Bırak oğulları, torunlarımıza anlatacağız onu. İkinci yarı başladığında dakikalar 60'ı gösterirken iki takımın kaç pas yaptığı bilgisi geldi ekrana.

Barcelona 60 dakikada; 345 pas
Arsenal 60 dakikada; 132 pas

Barcelona rakibini 3'e katlamış, Messi önderliğinde Barcelona inanılmazları başarıyordu. Hakem faul ile oyunu durdururken Messi topu almış, 2 saniyede düşündüğünü uygulayarak Pedro'yu kaleci ile karşı karşıya bırakmıştı. Pedro ise topu dışarı vurdu. Daha sonra oyun temposu gittikçe düşerken, taraftarı yine coşturmak istedi futbolun tanrısı. Bu kez Almunia'yı bacaklarının arasından avladı. Topu ona verdiklerinde sanki "nerden sokayım lan?" diyordu. Daha sonra Camp Nou Barcelona'nın paslarına 'oley' çekiyordu. Barcelona takımı daha az pas yaparak seyircisini fazla yormamalıydı aslında. Messi Pes'i çok seviyor sanırım, zira ben Pes'te bile böyle goller atamıyorum.

Çok şanslıyız çok!

Yorumlar

Popüler Yayınlar