Manchester United 1-2 Chelsea: Bir adım ileri



Old Trafford'un bayrağı kalkmadı ve Chelsea Drogba'nın tartışmalı ofsayt golü ile 2-1 kazanmayı başardı. Hafta içinde ne tür dedikodular dönecek bilinmez fakat bu maçın getirisi şampiyonluk yolunda çok sağlam bir adımdı. Taktiksel ve mücadele açısından keyifli bir maç izledik. Manchester United cephesinde Ferguson, kulübe hamlesini daha erken yapabilirdi. Drogba'nın ofsayttan attığı gol ile baskıya rağmen 2-0 geriye düşerek direncin kırılması önemli bir etkendi. Fakat oyuna kulübede başlayan iki oyuncunun yarattığı pozisyonda Manchester United golü bularak Old Trafford'u en azından beraberlik adına heveslendirmişti. Joe Cole çok karizmatik bir gole imza attı. Golde Malouda'nın yardırması ve fiziki üstünlüğü önemliydi.

Manchester United'ın önemli eksiği kanatların çalışamamasıydı. Sol tarafta Evra'nın daha çok bindirme yaptığına şahit olduk. Valencia çok pasifti. Ancelotti, oyuna Ballack ile başlayarak daha box-to-box bir orta saha yaratabilirdi.

Wayne Rooney'in sakatlığı maçın kaderiyle oynadı diyebiliriz. Alex Ferguson her ne kadar Berbatov'un onlar için yeteceğini düşünse de Wayne Rooney Manchester'ın en önemli gol silahıydı ve tribünde tırnaklarını yiyerek oturuyordu. Ona müsait bir çok pozisyon vardı aslında. 89.dakikada tribünü terketmeye karar vermişti. Manchester için şimdi Bayern maçını düşünme vaktiydi. Old Trafford'da yine Wayne olmayacak. Manchester, kalan maçlarını kazanmak istese de, bunun pek bir işe yarayacağını sanmıyorum. Onlar artık Şampiyonlar Ligi'ne bel bağlamalı. Çünkü Chelsea, bu ciddiyet ve sorumlulukla, yakaladığı avantajı kaybetmek istemeyecektir. İstatistik olarak İngiliz gazetesinden maç ile ilgili statslar buldum. Oyun, %44 Chelsea yarı sahasında geçmiş. Manchester, ikinci yarıda kurduğu baskı ile bir gol bulabilseydi, farklı şeyler olabilirdi. Drogba'nın attığı gol maçın kırılma anıydı belkide.


Yorumlar

Popüler Yayınlar