Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final kuralarının ardından



Şampiyonlar Ligi'nde son 8'e girerken 6 farklı ülkeden takıma rastlamak mümkün.


Bayern Munich - Manchester United eşleşmesi kuşkusuz en dikkat çekici eşleşmeydi. Son 98-99 finalinden sonra bu maçı seyretmek futbolseverlere büyük keyif verecektir. Biraz o finali hatırlayalım. Nou Camp zemininin üzerindeydi maç. Tribünler tıklım tıklım doluydu. İki takımın kadroları ise şöyleydi:



Man United: Schmeichel; G Neville, Johnsen, Stam, Irwin; Beckham, Butt, Giggs, Blomqvist (Sheringham 66); Cole (Solskjaer 80), Yorke.
Bayern Munich: Kahn; Linke; Matthaus (Fink 79); Kuffour; Babbel; Jeremies; Effenberg; Tarnat; Basler (Salihamidzic 88); Jancker; Zickler (Scholl 70).


Solskjaer, golün ardından

Bayern Munchen henüz 6.dakikada Basler'in frikiğinden golü buluyordu. Fakat İngilizler umutluydu. Sahada ruh vardı. Son dakikalara girerken kaleci Schmeichel'da gol bulmak için ceza sahası içindeydi. İngilizler için bu önemliydi. Top Beckham'ın ellerindeydi. Spiker korner kullanılmadan önce "Can Manchester United score, they always score" diyordu. Topa en son dokunan Sheringham topu ağlara göndererek durumu eşitledi. Ama sadece bu kadar değildi. Almanlar bir şok daha yaşayacaktı. 80.dakikada Cole'nin yerine oyuna giren Solskjaer Camp Nou'yu yerinden oynatacaktı. Orta sahada top kaptıran Bayern bunu çok ucuz ödeyecekti. Solskjaer'in çalımla rakibini geçmek istedi fakat top bir kez daha kornere çıktı. O anda spikerin ağzından şu sözler çıktı; "This is their year" (Bu, onların yılıdır)" Herşeyin özetiydi aslında bu cümle. Beckham yine topun başına geldi. Spiker bu kez; "Is this their moment?" (Bu, onların anı mıdır?) Evet, aslında onların anıydı. Spiker o anı sezmişti. Beckham'ın ortasına kafayı vuran Sheringham'dı fakat bu kez tamamlayan Solskjaer'di. İşte o topa vurma anı;
Solskjaer topa dokunurken
İngilizler çıldırmıştı. Schmeichel saha içinde takla atıyordu. Spiker bir süre sustu ve yine konuştu; "Manchester United have reached the promised land" (Manchester United söz verdi ve uzandı) Maç sonrası Alex Ferguson bir ara elini başına götürdü ve sonra şöyle dedi; I can believe. (Ben inanabilirim) Müthiş bir andı.


İngilizler bu sene kupa için değil, yarın final için Bayern'i elemek isteyecekler. Futbolda değişmeyen tabular vardır. İsimler önemli değil, onlar gitse de kulüpler yine büyüktür. Manchester United öyle bir takım işte ve bu tabunun baş mimarı ise Alex Ferguson. Ronaldo iki sene Manchester United'ı finale taşıdı ve bir kez kupayı kazandırdı. 08-09 yılında ise Barcelona'ya karşı hezimete uğramışlardı. Bir sezon sonrası ve şuan da Ronaldo yok, fakat Rooney var. Bana göre Ronaldo'dan daha fazlasını veriyor takıma. Premier ligde lider konumdalar ve Şampiyonlar Ligi'nde ise yoluna devam ediyorlar. Alex Ferguson'un bu turda yüzü gülen taraf olacağını düşünüyorum.
***
Thierry Henry 2006 finalinin ardınadan Eto'yu kutluyor

Thierry Henry bu kez Barcelona forması giyecek.
Bir diğer eşleşme ise Arsenal - Barcelona. Evet belki çok objektif bakamayacağım ama rakip Arsenal. Onlara karşı ufakta olsa bir sempatim var. 4-3-3 ve total futbolu uygulamaya çalışan yer yüzünün en iyi pas yapan iki takımı. Kuşkusuz seyir zevki yüksek çok önemli bir maç bizi bekliyor. Wenger ve Pep bu maçtan önce beyin fırtınası yaratmak isteyebilir. İki takımında birbirine göre zaafları var. Öncelikle Arsenal'de ki forvet sıkıntısını belirtmek gerek. Barcelona'yı 3 metre uzaklıkta 7 metrelik kaleye topu sokamayan adamla eleyemezsin. Evet tahmin ettiğiniz adam Bendtrner. Robin van Persie çok önemli bir eksik Arsenal için. Aynı zamanda yanılmıyorsam Cesh Fabregas'ın kart cezalısı olduğunu duydum. İlk maçta göreceği bir kart ile rövanşta oynamayabilir. Arsenal'in bunların yanında savunma zaafları da var. Campbell çok tecrübeli bir oyuncu olabilir ama hızlı oyunculara karşı fiziğini kullanaz. Messi, Pedro vs. Zorda kaldığında ise faul yapmaya çalışıyor ve ceza alanı çevresinde Barcelona'nın ne kadar etkili olduğu bir gerçek. Takım savunmasını iyi yapmaları lazım.

Barcelona'da ise şuan da herşey güllük gülistanlık diyebiliriz. Geçen sene olduğu gibi kimse tüm kupaları toplamasını beklemesin, fakat lige ve şampiyonlar ligine bir kez daha ambargo koyacağımızı düşünüyorum. İşlerin yolunda gitmesi herşeyden önemli. Orta saha mevkisinde sakatlık yaşanmazsa Barcelona bu turu rahat geçecektir. Çünkü iyi futbol iyi oyuncularla oynanır. Messi en önemli koz olacaktır yine. Diğerleride ona ayak uydurmalı. Bu yolun sonu Barnebau'ya gidiyor. Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye yapamadığını, umarım BarcelonaReal Madrid'e yapar. Dünya'da şuan ezeli rakibinin stadında Avrupa'da kupa kaldırabilen kulüp yok. Barcelona bir ilke daha imza atabilir. Perez'in içi fıkır fıkır oluyor mudur şimdiden? diye sormadan alamıyorum kendimi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar