Ibra cadabra!



Sihirli bir dokunuş Ibra'nın ayağından. Barcelona futbol olarak bekleneni veremese de kötü oynarken kazanmak; hemde kritik çeyrek final maçı ve Madrid derbisi öncesi, ne olursa olsun çok önemlidir. Ayrıca Mallorca'nın evindeki istikrarlı futbolunu da göz önüne alırsak önemli bir galibiyet. Atletico Madrid Avrupa Ligi'nde yoluna devam ediyor ve ligde de kendilerini toparlıyorlar. Bu sezon evinde tüm maçlarını kazanan Real Madrid'in etinden bir parça koparacağını düşünüyorum.

Maça gelecek olursak, Guardiola Arsenal maçını düşünerek hazır durumda olan Pique ve Henry'i kadroya almadı ve Messi ile Xavi'yi yedek soyundurdu. Mallorca'nın hırslı başlaması ve ilk yarıda 2 topunun direkten dönmesi Guardiola'nın gözünü korkuttu. İkinci yarıda İniesta-Messi değişikliği ile oyuna kan getirdi. İleride insiyatif alabilecek oyuncu yoktu çünkü. Barcelona, kornerden Puyol'un vuruşu ile Ibra'nın önünde kalan topu gole çevirerek üstünlük sağladı. Artık bu dakikadan sonra kontra atak futboluna dönmek zorunda kaldılar. Mallorca etkili geliyordu. Maçta özellikle orta ve yan hakemin kararlarını çok beğendim. Oyunu durdurmadan bilerek ve görerek çok temiz bir maç yönettiler. Keşke Türk hakemleri de böyle olsa ve hep futbol izlesek dedim maçı izlerken. Futbolun halı sahadaki gibi topun hiç taça çıkmadan oynanması. Her zaman futbol. Son 15 dakika ise Jeffren'in yerine Jonathan oyuna dahil oldu. Giovani'nin kardeşi 20 yaşındaki Meksikalı 1-2 pozisyon dışında pek etkili olamadı.

Barcelona iki haftadır iyi futbol oynamıyor. Bunun nedeninin Xavi olduğunu düşünüyorum. Ya da akılların Arsenal maçında olması. Geçen hafta Osasuna maçından sonra koridorda bağırışmaların olduğunu ve bunu İniesta'nın da doğruladığı belirtilmiş. Arsenal karşısında gerçek Barcelona'yı göreceğimizi ve ilk maçtan avantajlı bir skor alacağımızı düşünüyorum. Ibrahimovic iki haftadır maç alıyor. O artık nerde durması gerektiğini iyi biliyor. Herşey bir yana; Inter'de oynarken o attığı gollerrden sonra tek başına sevinen bencil Ibrahimovic yok sahada. Tüm takım arkadaşları onu tebrik ediyor ve o aynı şekilde karşılık veriyor. Bu Ibrahimovic'in Barcelona karakterine ne denli uyum sağladığının göstergesi aslında. Umarım onun daha iyi zamanlarını görürüz.

Yorumlar

Burak Eren dedi ki…
Cidden öyle mi diyordum :)
BasitOyna Blog dedi ki…
Evet aziz dostum. :)

Popüler Yayınlar