Derbi öncesi manzaralar



Pazar günü derbi maçı olmasına rağmen Galatasaray cephesi henüz maç havasına giremedi. Atletico Madrid maçının önemi ve alınan avantajlı skor, bunların yanında akılların ikinci maçta kalması pazar günü oynanacak derbinin şampiyonluk maçı olarak değilde, 3 puan müsabası olarak düşünelmesi açısından biraz önemsiz kılıyor. Son lig maçında çok kötü bir Beşiktaş ve son Avrupa maçında iyi mücadele etmiş ve ikinci yarıda ki etkili oyunuyla önemli bir avantaj elde etmiş bir Galatasaray var. Beşiktaşlıları maçtan çok biraz da bilet konusu epeyce düşündürdü. En ucuz bilet 75 tl. Fakat rakip Galatasaray. 38 paunda bir Beşiktaş ve 46 puanda bir Galatasaray var. Belkide Beşiktaş açısından kaybedilecek bir maç inanç, ruh ve ileriki haftalarda yaşanacak motivasyon eksikliğine dönüşebilir. Çünkü zirve yarışından büyük ihtimalle kopacaklar. Bu yüzden bu maç çok büyük bir viraj olacak. Galatasaray ise zirvede ki yerini korumak istiyor. Fenerbahçe evinde Bursa'yı konuk edecek ve Ertuğrul Sağlam'ın kupanın ilk ayağında alınan 3-0'lık yenilgiden ders alacağını düşünüyorum. Zirvede yine dengeler oynayabilir yani.

Son yıllara baktığınızda Galatasaray'ın İnönü'den Hasan Kabze'nin yıldızlaştığı maç dışında pekte puan alabildiği maçlar çok az. Bunun yanında Sergen'in attığı ve şampiyonluğun geldiği bir maç var ve son yıllarda saydığımız bu iki maçın dışında derbi karşılaşmaları 3 puandan öteye gidemedi. Bu maçın da öyle bir maç olacağını düşünüyorum.

Futbol olarak ele aldığımızda sağlam bir savunması olan Beşiktaş ve iyi alan daraltan savunma olarak gelişme kaydetmiş Galatasaray savunması var. Neill'ın kuşkusuz bunda emeği çok büyük. Maçın kilit adamı kim olur diye sorarsanız Elano, Keita ve maçta forma giymesi muhtemel olan Joao, önemli kilit adamlar. Biraz da Arda tabii. Galatasaray bu maçla beraber Atletico Madrid maçını iyi skorlarla atlatırsa takım olarak özgüveni yerine gelmiş olacak ve sakatların düzelmesiyle futbol olarakta daha ileriye gidebilecek bir potansiyele sahip olacak. (Baros, Kewell gibi oyuncuların geri dönmesi)

İnleyen nağmeler ruhumuzu sardı...

Yorumlar

Popüler Yayınlar