İnanmak



Bilmiyorum, belki ben çok abartıyorum. Elano Ralph Blumer hakkında birşeyler yazmak istedim. Kendisinin Galatasaray'a gelmiş sayılı yetenekler arasında olduğunu düşünüyorum. Kayseri maçında bir füzesi vardı hatırlayacaksınız. Mest olmuştu herkes. Daha sonra iyi performans sergileyemedi. Bunda lig ve stadların payı oldukça büyüktü. Bir de sezon öncesi kamp yapamamıştı ve kondisyonu yoktu. Adaptasyon süreci uzamıştı. Yerden yere vuruldu o dönem. Lincoln daha kaliteli diyenler oldu, kıyaslamalar oldu. Lincoln ile Elano'yu kıyaslamak futbol kurallarına aykırı, orası ayrı bir konu.

Belki bir yıldız değil, belki sağa bakıp sola top atmıyor. Ama 50 metreden attığı uzun topla takımını gol pozisyonuna sokabiliyor. Basit oynamak, dikine oynamak, uzun toplar, futbol zekası, uzaktan şutlar, duran top yeteneği. Bir orta sahada ne isterseniz Elano'da mevcut. Bırakın Galatasaray'ı, City'de hayran olduğum bir futbolcuydu kendisi. O zamanlar Galatasaray'da düşünemiyorduk tabii, böyle komple bir oyuncu Türkiye görmek çok çok az bir ihtimal gerçekten. Sağ bek, sağ iç, sol iç, sağ kanat mevkilerinde oynayabilen bir futbolcu kendisi. Kompleden kastım buydu. Takımını saha içinde takımını inanılmaz rahatlatan bir oyuncu. Tek sorunu belkide takımın tam olarak oturmuş olmaması ve bunun ne büyük nedeni ise Elano'nun yanındaki oyuncuların kendisine ayak uyduramaması. Belki yanında daha kaliteli bir oyuncu olsaydı adaptasyon süreci daha aza inerdi. Galatasaray'ın sezon sonu yapması gereken Elano'nun yanına basit oynayabilen, ayağı yere sağlam basan, oyunu iki yönlü oynayabilen, kısacası DNA'sına uyacak bir oyuncu gerekli. Elano ve Kewell, ya da Elano ve Baros'un DNA'sı birbirine nasıl uygunsa gelecek oyuncuda öyle olmalı. Bu 3 oyuncunun önemli özelliklerinden biride Premier Lig tecrübeleri.

Galatasaray, Elano'nun kıymetini bilmeli ve ona sahiplenmeli. Kupa maçında hazırlanan pankart onun için özgüven kaynağıydı belkide. Maçında en iyilerinden oldu. Taraftar bu desteğini sürdürdüğü zaman, Elano'nun performansının daha da artacağına inananlardanım. O yüzden;

''Nos acreditano voce Elano, Sempre estaremos com voce

Yorumlar

Popüler Yayınlar