Hıncal Uluç'un Rijkaard tabusu



Ntvspor'da yayımlanan Kırmızı Çizgi programında sıkça rastlarsınız Hıncal Uluç'a. Her hafta farklı elbiseler giydirir Frank Rijkaard'a. Rijkaard futbolu bilmiyor, Rijkaard kötü niyetli, Rijkaard takımı sabore ediyor, Rijkaard adam değil, Rijkaard insan değil, Rijkaard uzaylı vb. cümleler duymanız muhtemel. Galatasaray'ın başına geçtiği açıklandığında bir programda aynı adamı nasıl övdüğünü tahmin bile edemezsiniz. Şöyle diyordu;

"Fenerbahçe'nin başkanı 3 yıllık şampiyonluk sözü versin ve kovulan adam Daum'u getirsin. Sen git Barcelona ekolünü kuran, sistem, şampiyonlar ligi şampiyonluğu yaşamış Frank Rijkaard'ı getir. Bu bir vizyon farkıdır. Galatasaray'ın çok geniş bir vizyonu var."

Ondan sonra söylenenler malum. Eleştiri vardır ve onlara kimse birşey diyemez. Medya bunun içindir zaten. Ama kalkıp bu denli bir futbol üstadına sen futbolu bilmiyorsun demek afedersiniz ama terbiyesizliğin daniskasıdır. Rijkaard'ın kazandığı kupalar Hıncal Uluç'a küfür ediyor, farkında değil. Ne oldu da döndü acaba yukarıdaki sözlerinden. Maradona'dan Hagi'ye her futbol efsanesini izlediğini savunuyor. Zamanında Ribery alındığında "bu topçudan birşey olmaz" diyende kendisidir. Hıncal Uluç'un beyin hücrelerindeki o hayalini kurduğu teknik adamı merak ediyorum. Barcelona futboluna hayran olduğunu söylüyor, sisteme bağlılık, ekol yaratmak gibi kelimelerin Barcelona'da ne anlama geldiğini biliyor mudur acaba. Rijkaard ile Hıncal Uluç'un bir araya geldiğini düşünün. Allah'ım sen büyüksün.

Yorumlar

Popüler Yayınlar