Atletico; Kral kupası, Barcelona, özgüven ve Galatasaray



Beklenen oldu, Atletico, Santander'e 3-2 kaybetmesine rağmen finalde Sevilla'nın rakibi oldu. Aslında formalite maçıydı. İlk maçın skoruna rağmen Santander tribünleri dolu ve canlıydı. Atletico rahattı. Forlan'ı dinlermişti Flores. Fakat savunmasında bir değişiklik yoktu. Maç iki ilginç gol ile başlanmıştı aslında. 2. dakikada Atletico futbolcusu Valera ve 8. dakikada Atletico futbolcusu Moraton kendi kalelerine gol attılar. Maç 3-2 Santander üstünlüğü ile bitmişti. Biraz da Galatasaray açısından değerlendirelim Atletico'yu;

Atletico Santander'den 3 gol yiyebiliyorsa Galatasaray için deplasmanda gol şansı neden olmasın? Üstelik forvetsizken. Şu sıralar 3 kez karşı karşıya geldi Santander ve Atletico. İlk maçı 4-0 kazanmıştı Atletico Madrid. Ligde ise 1-1 berabere kalmışlardı. 3 maçta Atletico Madrid toplam 7 gol kaydetti. Kalesinde ise 4 gol gördü. İkili eleme sisteminde bir kural vardı, deplasmanda gol at, evinde gol yeme. Galatasaray deplasmanda gol atmayı başarırsa büyük avantaj sağlayacaktır.



Pazar günü Vicente Calderon'da Barcelona'yı ağırlayacaklar. Geçen seneki gibi bir maç bekliyorum. Skor 3-3 bitmişti ve çok zevkli bir maçtı. Barcelona'da savunma sıkıntısı vardı fakat altyapıdan alınacak bir oyuncu ya da Keita-Bousquets ikilisinden birisi Milito'nun partneri yaparak bu sorun giderilecek. Bu savunma sıkıntılarının eşiğinde iki takımın hücum gücüde belli. O yüzden gollü bir maç bekliyorum.

Atletico için işler ligde iyi gitmese de, kral kupasında finale kalarak özgüven kazandıkları bir gerçek. Barcelona karşısında alacakları bir galibiyet ile daha da moral bulabilirler. Bu Galatasaray'a karşı en iyi özgüven hissi ile karşılamaşsı da denilebilir. Her ne kadar önemli bir maç gibi görünse de Barcelona'ya karşı motivasyon eksikliği yaşabilirler. Reyes açıklamasında akıllarının bir kısmının Galatasaray maçında olduğunu söylemişti. Lig bir anlamda bitmişti Atletico Madrid için. Fakat genelde bu maçlarda ezeli rakibi Real Madrid'e kıyak geçerler. Ters gelir Barcelona'ya. O yüzden biraz da şans gerek.

Yorumlar

Popüler Yayınlar