Atletico Madrid 2-1 Barcelona



Maç beklediğimden daha mücadeleci geçti. Atletico Madrid takım savunmasını iyi yaptı. İniesta'yı kanatta, Keita - Bousquets - Xavi üçlüsünü ise ortada düşünmüştü Guardiola. Fakat maçın hemen başında Keita'nın dramatik sakatlığı buna engel oldu. Çekilen MR'da yırtık tespit edilmiş. 1 ay sahalardan uzak kalacak Keita. Bu haberden sonra Galatasaray'dan daha şansız takımlar olduğuna inanmaya başladım. Tekrar maça dönersek, Keita'nın yerine Pedro oyuna dahil oldu ve İniesta orta üçlüde kendine yer buldu. Atletico Madrid kontra atakları iyi yapabilen bir ekipti. Maçın ilk 20 dakikalık kısmında iki kontra atak yaptılar. Forlan birisini gole çevirmişti. Simao'nun frikiği çok güzeldi. Barca, daha iyisini yapabilir dedim 2-0'dan sonra. Daha sonra Ibrahimovic'in golü geldi. 2-1'lik skoru çevirebilmek Barcelona için imkansız görünmüyordu.

İkinci yarıda beklediğim takım sahada yoktu. Bilindik şeytan üçgenleri kuran, kapalı savunmaları dahi paslarıyla ezen, topu koşturan takımı göremedim. Madrid alan savunmasını iyi yaptı ve boş alan bırakmadı. Gecenin adamı kuşkusuz Aguero. Savunmayı adeta tek başına yıktı. Bireysel yetenekleriyle kendisine pozisyon yarattı. Barcelona savunmasında ayakta durabilen tek isim Puyol'du. Savunmanın sağında Jeffren bekleneni veremedi. Aslında Bartra ile başlamasını düşündüm fakat ikinci yarıda aldı onu Guardiola. Sağ tarafı çok pasif kaldı Barcelona'nın. Burada Simao duvar paslarıyla etkili olmaya çalıştı. Özellikle Barcelona takımı beklerini çok aradı. Çünkü total futbolu uygulamak istiyorsanız bekleriniz sürekli ileri bindirmeler yapıp kademelere de girebilmeli. Bunun en iyi örneği Dani Alves. Ayrıca Barcelona topu geriden oyuna sokmakta zorlandı. Takımda bunu en iyi yapabilen iki adam Pique ve Marquez cezalıydı. Kısacası şansızdı Barcelona. Bu gidişle şansız olmaya devam edecekler. Çünkü Real Madrid'in fikstürü, şuanda daha avantajlı görünüyor. Sanırım ileriki günlerde Pep Guardiola'nın saçları biraz daha dökülecek.
***
Biraz da Galatasaray üzerinden gidersek, bir önceki yazımda belirttiğim gibi; Barcelona'yı yenerse özgüvenleri üst düzey olacaktı ve bunu başardılar. Galatasaray'da bu savunmaları açabilecek bireysel yetenekte çok oyuncu var. Özellikle Gio ve Keita'nın bireysel performansları ve kanat varyasyonları Galatasaray'ın hücum gücünü belirleyecek. Bunun yanında Perşembe günü mutlaka savunmada Servet oynamalı. Arkaya atılan toplarda Forlan ile baş edebilecek, Aguero'yu durdurabilecek fizik gücü Servet'te mevcut. Antalyaspor'a bile arkaya top kaçıran bir takım, müthiş kontra atak yapabilen Atletico karşısında ne yapar bilemiyorum. Maç bir anda bile kopabilir. Konsantrasyon çok önemli. O yüzden mutlaka Servet gerek. Hakan Balta'nın forma giyecek olması biraz daha rahatlattı beni. Deplasmanda gol atmak çok önemli. Bu işi forvetsiz yaparsak bu turu geçeceğimize inanabilirim. Fakat bugünde somut olarak gördüğümüz gibi, hiçte yabana atılacak bir takım değil.

Yorumlar

Popüler Yayınlar