Atletico Madrid 1-1 Galatasaray



Bugün iki farklı devre vardı. Keita'nın kötü ve iyi oynadığı devreler. Yenilen frikik golünde faul tamamen gereksizdi. Caner'i oyundan çok erken aldı Frank Rijkaard. Sanırım Galatasaray'da ki en erken değişikliğini Atletico Madrid maçında yaptı. Reyes güzel vurdu, Leo Franco'nun yapabileceği yoktu. Atletico Madrid hücumunu geri tepmeyi başardı Galatasaray. En önemli nokta buydu bana göre. Forlan, Aguero, Simao gibi oyuncular Barcelona maçındaki gibi etkili değildi. Servet'in oynamasını istediğim maçtı. Bugün de çok iyi bir maç çıkardı Servet. Keza Neill'de çok iyiydi.

İkinci devrede müthiş bir Keita vardı. Bilekleri dans eden, vücudu ile topu saklayan ve maçı izlediğim kanalın yabancı spikerinin hayran olduğu Keita. Ayağına her geldiğinde sesini kalınlaştırarak "Keitaaaa" anlatımından çıkardım bu sonucu. Aslan yelesi kara inci. Forvetsiz Galatasaray'ın Vicente Calderon'dan bu sonuçla dönmesinin en önemli nedenidir kendisi. Hep böyle ol. Elano ise çok agresif oynadı. Nerde ne yapması gerektiğini iyi biliyordu. Ofansif oyununu defansif katkılarıyla taçlandırdı. Arda forvetteki en iyi oyununu oynadı sanırım. Bu çocuğun üstüne fazla gidiyorlar diye düşünürüm. Hakkını verdi formasının. Kötü oynadığında özel hayatına sararlar. Yok sinema kapatıyormuş, yok şöyle giyinormuş, şunla çıkıyormuş felan fıstık. Giovani yer yer iyi işler yaptı, zamana ihtiyacı olduğunu herkes biliyor. Defansif katkılarıda iyidir bu çocuğun.

Ayrı bir paragraf Leo Franco'ya açmak gerek. Maçın tek kelime ile yıldızıydı. 5 senelik tecrübesini bu maçta konuşturdu. Aguero, Forlan, Simao gibi oyuncuların ne yapabileceğini iyi biliyordu. Golde yapabileceği birşey yoktu. O topu oradan alacak sayılı kaleciler vardır dünyada. Haldun Üstünel ailesel problemlerinin olduğunu söylemişti. Leo toparlamış göründü. İyi kaleciler bu tür maçlarda kendilerini ispat ederler. Leo onu yaptı işte. Herkese ""aa iyi kaleciymiş lan" dedirtti. Bu yüzden kendinini tebrik ederim.

Baros'un olduğu bir Galatasaray düşünsek, Vicente Calderon ağlardı heralde. Takıma baktığımda tek eksik en uç, yani forvet olarak görünüyor. 1-1 çok çok iyi bir sonuç. Barcelona'yı yenmeleri birşeyi değiştirmiyormuş demek ki. Çünkü bu tür maçların motivasyonu hep farklı olur. Galatasaray'ın buradan avantajlı bir skorla döndüğü aşikar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar